Yatra vrijwilligers

Yatra vrijwilligers bij elkaar brengen en ze in hun kracht zetten is spannend en dankbaar werk

Smoelenboek

Yatra vrijwilligers bij elkaar brengen en ze in hun kracht zetten is spannend en dankbaar werk. Ontmoet hier andere Yatra vrijwilligers.

Yatra vrijwilligers
Yatra vrijwilligers

Yatra vrijwilligers in actie

Met veel inzet en plezier hebben onze vrijwilligers afgelopen jaren zich ingezet voor hulpbehoevenden in Marokko. Ontdek hier wat andere yatra vrijwilligers aan activiteiten hebben opgezet en uitgevoerd.

 • “ALLES BEGINT MET OP TIJD KOMEN”

  Wat ik ten eerste geleerd heb is: op tijd komen! Het lijkt zo makkelijk, je denkt ‘zo gezegd, zo gedaan’. Maar ik heb daar echt heel veel van geleerd. Wil je op tijd komen dan moet je ook op tijd gaan slapen, op tijd slapen heeft ook veel effect op hoe je functioneert de volgende dag. Daarnaast heb ik mijn communicatievaardigheden verbeterd: hiermee bedoel ik specifiek het luisteren naar een persoon en pas als diegene klaar is met praten dan is het aan mij om vervolgens te praten. Ik kan echt iedereen aanraden om aan het Yatra project deel te nemen! Je moet het zeker doen, je leert echt veel, je komt jezelf tegen gedurende het Yatra project. Het moet je ook niet verbazen als je anders tegen het leven aankijkt als je eenmaal terug bent.

  Abderrazak El Bouyakoubi
  Student

 • “IETS BETEKENEN VOOR DE MENSEN DIE HET NODIG HEBBEN”

  Wat is nog leuker dan naar Marokko afreizen in de zomer met een groep leuke jongeren voor 1 maand lang? Nog leuker is om naar Marokko af te reizen in de zomer met een groep ontzettend leuke jongeren voor 1 maand EN daar iets te betekenen voor de mensen die het nodig hebben. Dit geweldige project heet Yatra en voor wie geïnteresseerd is in wat dit woord betekent: het is…

  Frouke Adema
  Creatief Therapeute

 • “​DE WERELD IS NIET HOE JE HET ZIET, MAAR HOE JE HET INTERPRETEERT”

  Wat heeft het Yatra project me geleerd? Emotie management: denk aan het beheersen van je emoties en geduldig zijn. Time management: dit gaat over hoe je je tijd goed kan indelen en besteden, maar ook hoe je het maximale uit je tijd kunt halen; het leert je heel erg bewust om te gaan met je eigen tijd. Het project Yatra was een leuk en leerzaam project waarbij ik veel kwam te weten over mezelf en ook over Marokko. Het helpen van slechtzienden en weeskinderen in Marokko geeft je een goed gevoel en helpt je ook bij je persoonlijke ontwikkeling.

  Hassan Chaabi
  Taxichauffeur

 • “VRIJWILLIGERSWERK IN MAROKKO IS HARTVERWARMEND, EEN EYE OPENER”

  Tijdens het Yatra project heb ik veel geleerd: met name zelfbewust te zijn, proactief en zelfstandig te handelen en ben bewust geworden van mijn verantwoordelijkheid vanuit een andere invalshoek. Verder ook geleerd over groepsdynamiek en dat er verschillende types personen zijn. Ik ben tevreden over mezelf, ik heb veel geleerd en de Yatra ervaring heeft me veel bewustzijn bijgebracht.

  Ghizlan El Tarrahi
  Studente Fiscaal Recht Erasmus Universiteit

 • “HET IS NOOIT TE LAAT OM JEZELF TE LEREN KENNEN, WETEN WAAR JE STAAT EN WAAR JE HEEN WILT GAAN”

  Ik heb geleerd dat geduld altijd loont, dat kennis heel waardevol is, dat je altijd kennis op moet doen voor je eigen persoonlijke ontwikkeling. Ik heb ook geleerd het leven te waarderen en dat je zaken moet kunnen relativeren. Het kan namelijk altijd slechter maar ook natuurlijk beter. Waar je vandaag staat bepaalt niet waar je over tien jaar staat. Als je iets wilt bereiken dan moet je het in een stappenplan gieten, en dan stap voor stap ernaartoe werken. Ik heb ook geleerd dat het belangrijk is om voor werk te kiezen wat je zelf leuk vind.

  Aziz El Moussaoui
  Leergierig

 • “IK HEB WELEENS HET GEVOEL DAT IK EEN JAAR BEN WEGGEWEEST”

  Ik ben zo ontzettend blij dat ik heb mogen deelnemen aan het Yatra project. Het heeft me doen leren relativeren en het heeft mijn persoonlijke ontwikkeling een boost gegeven. Relativeren in de zin van zien beseffen hoe goed ik het heb. Niet zozeer in materiële zin of financiële zin, maar meer de kansen die er bestaan in Nederland om jezelf te ontwikkelen en vooruit te helpen. Daarnaast werd ik zo vaak geconfronteerd met mezelf waardoor ik mezelf beter leerde kennen. Ik raad het een ieder aan om te doen!

  Fatiha Boulaksil
  Apotheker

 • “DOOR HET YATRA VRIJWILLIGERSWERK KAN IK MEZELF ONTWIKKELEN TOT EEN BETERE TRAINER”

  Ik heb heel veel geleerd gedurende het Yatra project, in het bijzonder over leiderschap: leiding geven en leiding nemen. Maar ook dat je de mensen die graag de leiding willen leren nemen de kans geeft om leiding te nemen. Ik vond het Yatra project in 1 woord top! Ik zal me zeker bezig blijven houden met vrijwilligerswerk, want ik wil mezelf graag blijven ontwikkelen.

  Ayoub Zagdoud
  Sportinstructeur

 • “MEDE VRIJWILLIGERS GAVEN TIJDENS DE EVALUATIE AAN DAT ZE BEPAALDE DINGEN VAN ME HEBBEN GELEERD. IK HEB NOOIT GEDACHT DAT IK ZO’N INVLOED ZOU HEBBEN OP ZE”

  Dankzij het Yatra project heb ik heel veel geleerd. Zo ben ik me veel bewuster geworden van mijn gedrag, denk aan uitstelgedrag dat ik vertoonde voordat ik meedeed aan Yatra. Dankzij Yatra en de bijbehorende trainingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling stel ik geen zaken meer uit. Een uitspraak die ik meekreeg tijdens een van de trainingen die me dagelijks bijblijft is: “Succesvolle mensen doen vandaag dingen die ze tot morgen kunnen uitstellen.”

  Sahin Konuk
  Sportinstructeur

De 10 stappen van Project Yatra

De eerste stap om deel te nemen aan Project Yatra is het volledig invullen en verzenden van het aanmeldingsformulier dat je hier op de website vindt. Belangrijk is dat je in het aanmeldingsformulier jouw motivatie voor deelname aan dit project goed beschrijft.

Yatra vrijwilligers